Daphne

Hallo,

Ik ben Daphné Vermeulen en volg de richting Toegepaste Psychologie in Katho te Kortrijk, departement IPSOC.
Voor de lessen ICT kregen we de opdracht om een Wiki aan te maken met onze hele SOVA-groep. Hierbij willen we ons SOVA project betrekken, namelijk 'De Katrol'. Dit is een organisatie die de schoolcultuur bij kansarme gezinnen gaat introduceren.

Ik zal het voornamelijk hebben over de relatie tussen de school en het onderwijs. Onderwijs is enorm belangrijk in een mensenleven. Iedereen moet gelijke kansen krijgen en gelijk worden behandeld. Met andere woorden, iedereen heeft dus recht op onderwijs.
Ook leer je via onderwijs banden scheppen en ontstaat er een netwerk van relaties. Je bent nieuwsgierig en wil dus verder ontwikkelen, groeien. Een school is dus niet enkel een plaats waar je iets bijleert, maar ook een sociaal gebeuren.

Het thema 'Schoolcultuur' boeit me wel. Het sluit perfect aan bij ons SOVA-project en zorgt ervoor dat we naar het einde toe van ons project heel veel zullen hebben bijgeleerd. Dit wordt dus een leerrijke ervaring!

Veel plezier op de Wiki!

'Een Vlaamse game-industrie? Het lijkt een contradictie maar ze bestaat. In Vlaanderen werden in 2006 voor 150 miljoen euro aan games verkocht. Met de consoleverkoop erbij gaat het over een jaaromzet van meer dan 200 miljoen euro.'

viWTA (Vlaams Instituut voor Wetenschappelijk en Technologisch Aspectenonderzoek) (2008). Game on! We krijgen er niet genoeg van. Dossier (PDF-document). Geraadpleegd op 19 januari 2011, op http://www.cjsm.vlaanderen.be/e-cultuur/downloads/dossier_jongeren_en_gaming_viwta.pdf

Klik hier voor de volledige publicatie.

1. Inleiding

1.1 Wie ik ben

1.2 Waarom ik dit thema koos

2. Mijn documenten

2.1 Word

2.2 Office