Elisabeth

Hallo,
Mijn naam is Elisabeth Verscheure, studente aan de Katho te Kortrijk in het departement IPSOC. Mijn richting is toegepaste psychologie, en hierbij zit ik in 1BATPc.
Ter aanleiding van ons project in het vak sociaal agogische vaardigheden zal ik het op deze wiki vooral over de samenwerking tussen ouders en school hebben. Hierin komt namelijk een heel stuk voor over schoolcultuur, wat een belangrijk punt is in 'de katrol'. Dit is een organisatie die de schoolcultuur wil introduceren in buitenlandse gezinnen. Hierbij kregen wij de taak om een betere evaluatiemanier te vinden voor deze families.
Dit onderwerp vind ik zeker interessant, want een goed geïntroduceerde schoolcultuur zorgt voor een betere motivatie van de leerlingen en hierdoor ontstaat er een zekere routine waardoor het kind leert welke punten belangrijk zijn bij het schoolgaan. Ik koos voor de samenwerking tussen ouders en school omdat dit een begin is van een goede schoolcultuur in een gezin. Mijn deel van deze wiki haalde ik uit het boek 'Communicatie tussen ouders en school'.

"Een Vlaamse game-industrie? Het lijkt een contradictie maar ze bestaat. In vlaanderen werden in 2006 voor 15miljoen euro aan games verkocht.Met de consoleverkoop erbij gaat het over een jaaromzet van meer dan 200 miljoen euro." (Wydooghe, p.5)1

Klik hier voor de volledige publicatie