Jongerenwelzijn
logo.gif1

1. Wat?

In een evoluerend Vlaanderen heeft elke jongere het recht om kansrijk mee te groeien. Jongerenwelzijn is de stuwende kracht van de hulp aan jongeren in een moeilijke leefsituatie.

Met deze visie willen we duidelijk maken waar we voor staan, wat we belangrijk vinden en waarom we doen wat we doen. Alles wat je op deze site leest is ervan doordrongen. Surf gerust wat rond, het is de beste manier om te ontdekken hoe we onze visie op verschillende manieren toepassen.

Om in één zin te duiden waar het allemaal over gaat: wij gaan tot het uiterste voor jongeren in moeilijke leefsituaties.

2. Voor wie?

Opgroeien loopt niet altijd van een leien dakje. Soms komen jongeren met situaties in aanraking waar ze moeilijk een oplossing voor hebben. Misschien hebben ze problemen thuis of mogelijk een misdrijf gepleegd. Jongerenwelzijn probeert deze jongeren een uitweg te bieden. Wij zoeken voor hen de juiste hulp en organiseren of ondersteunen het hulpverleningstraject (bijvoorbeeld een plaatsing of een begeleiding)

In de praktijk kan je via drie ‘verwijzende’ instanties met jongerenwelzijn in contact komen:
* Comité voor Bijzondere Jeugdzorg
* Bemiddelingscommissie
* Jeugdrechtbank

3. Contact

Je kan mailen op eb.njizlewneregnoj|ofni#eb.njizlewneregnoj|ofni

Zoek je een specifiek adres, bijvoorbeeld van een Comité voor Bijzondere Jeugdzorg of een gemeenschapsinstelling? Die kan je vinden op de pagina die over de dienst of instelling vertelt.
http://wvg.vlaanderen.be/jongerenwelzijn/index.htm