Lynn

Hallo,

Ik ben Lynn Vercaemst en ik volg de richting Toegepaste Psychologie in het departement IPSOC in Katho met de bedoeling om een volwaardige bachelor in de toegepaste psychologie te worden.

Ik heb niet echt een specifieke hobby, maar als ik even de tijd vind ga ik fitnessen of zwemmen, winkelen, films bekijken of evenementen bezoeken.

Ik heb voor de richting Toegepaste Psychologie gekozen omdat ik vooral geïnteresseerd ben om met mensen te werken met problemen of beperkingen. Ik zou mij het liefst richten op de doelgroep 'jongeren' of 'volwassenen'.

Wij werken rond het thema schoolcultuur, en op zich vind ik dit een interessant thema. Ons sociaal project is gericht op de introductie van de schoolcultuur thuis, binnen het gezin, en dit in samenwerking met 'De Katrol Kortrijk'. Iedereen heeft namelijk het basisonderwijs doorlopen, met of zonder veel moeilijkheden dus kunnen wij ons min of meer de situatie inbeelden. Voor een kind die het minder makkelijk heeft om een weg te vinden in dit basisonderwijs is De Katrol een welkome hulp. Wij krijgen als studenten de kans om hier ons steentje bij te dragen en helpen mee in een samenwerking die kinderen ondersteunt, kansen biedt en laat openbloeien, en dat vind ik één van de mooiste dingen die je voor een kind kan doen.

Deze wiki ligt in het verlengde van ons project. Dankzij de verschillende artikels en opdrachten hebben wij een bredere kijk op het begrip 'schoolcultuur' en ondersteunend materiaal om ons project tot een goed einde te brengen. Dit is mijn bestudeerde artikel: Dynamische Driehoek

Veel plezier met de wiki!

Een Vlaamse game-industrie? Het lijkt een contradictie maar ze bestaat. In Vlaanderen werden in 2006 voor 150 miljoen euro aan games verkocht. Met de consoleverkoop erbij gaat het over een jaaromzet van meer dan 200 miljoen euro.

Klik hier voor de volledige publicatie.

Wydooghe, B. (2008). Game on, we krijgen er niet genoeg van. Geraadpleegd op 19 januari 2010, op http://www.cjsm.vlaanderen.be/e-cultuur/downloads/dossier_jongeren_en_gaming_viwta.pdf